2012

Det var väl 2012 någon gång, datum ganska oklart. Men första facebook-inlägget gjordes den 7e oktober, så det kör vi på!

Nostalgikanalen skapades på grund av saknaden av gamla barnprogram. Intresset på internet var oerhört stort och "behovet" fanns där.

Eftersom 95% av dessa barnprogram (svenskdubbade) inte gick att varken streama, köpa eller hyra så tycktes inte det vara ett problem.

Så jag tog intiativet och körde på! På den vägen är det!

Youtube

Att använda sig utav YouTube var i början en självklarhet, det var gratis, enkelt och copyright-maffian hade inte slagit till där än.

Tiden gick och tyvärr så försvann mer och mer. Filmbolagen började med att claima barnprogram på YouTube till att efter en stund blockera helt.

Tanken med detta är ju högst oklart, då filmbolagen tjänade mer på att låta det finnas på YouTube med inkomst-claim, än att inte låta dessa visas alls.

Tyvärr så försvann detta alternativ och planen för nya Nostalgikanalen planerades.

Fortsättningen

En helt ny hemsida byggdes upp, en dedikerad server hyrs och fylls med flera hundra gigabyte gamla barnprogram.
Den nya hemsidan samt servern, antar jag, var i drift runt 2013-2014. Cirka ett år efter starten.

Med hjälp från bland annat cuzz.cazooka.se, existenz.se, sweflix samt trogna besökare så exploderade sidan totalt och hade hundratals aktiva besökare varje dag som streamade gamla barnprogram.

Som mest hade Nostalgikanalen 10 000 unika användare under ett fåtal dagar, vilket är helt otroligt!

Slutet

2015 var ett år som ställde till det för hela "pirat-världen". Flera streamingsidor fick stängde ner och antipiratbyrån hade slagit på stora tillslag som skapade stora rubriker.

I samband med detta så hade Antipiratbyrån valt att även stänga ner Nostalgikanalen, då bland annat Disney hade lämnat in hot om stämning.

Dettta tog vi självklart på allvar, men samtidigt tyckte det var tråkigt. Mycket arbete, svett och tårar för att få sidan så stor som den blev!

Den 5e Juni 2015 stängdes Nostalgikanalen.se ner.

2021

Efter en lång tids frånvaro så var det dags att försöka på nytt, denna gång börjar vi om från början. I alla fall med innehållet och dess källa.

För att undvika rättsliga påföljder så väljer vi att enbart "länka" till dessa källor, vilket är fullt lagligt.

2021 började vi sakta att bygga upp sidan och äntligen, 2022, är vi i full drift.

Förutom att vara i full drift så uppdaterar vi funktioner, innehåll och gränssnitt kontinuerligt. Allt för att besökaren ska få en bra upplevelse!

Allt från oss..

Just nu var detta allt för oss, denna sidan kommer precis som resten av sidan att uppdateras och ändras.

Har ni frågor så skicka ett PM på Facebooksidan!

Tack ännu en gång för ert stöd och er support!

2022-02-26
Yesbox
Vi använder Cookies! Om du fortsätter att surfa så accepterar du automatiskt detta.Cookies???